Nilsson.noUnngå frost i rør – bli klar til frosten med 5 tips fra vår rørlegger

Unngå frost i rør – bli klar til frosten med 5 tips fra vår rørlegger

Vinteren er like rundt hjørnet, og med den, risikoen for frostskader i hjemmet. Rørlegger Hans Tore Jensen fra Nilsson deler sine tips om hvordan du best forbereder fritidsboligen eller hjemmet ditt for de kalde månedene.

Når temperaturen begynner å krype nedover på den blå siden av gradestokken, vet Jensen at det er på tide å tenke forebyggende. Redd for frost rør på hytta eller hjemme? Her er rørlegger Jensen fra Nilsson sine 5 beste tips.

Les også: Fra lærling til rørlegger: Younas Amjads reise med Nilsson

rørlegger-hans-tore-jensen

Slik unngår du frost rør:

  1. Oppretthold en stabil temperatur: Sørg for å holde alle rom med vanninstallasjoner over frysepunktet. Det er en investering i både komfort og sikkerhet.
  1. Steng hovedkranen og tøm rørene: Det er ikke noe verre enn å komme tilbake til en hytte med vannskader. Steng vannet og tøm systemet før frosten tar tak.
  1. Frostvæske i vannlåsene: Har du et rom uten varme, er en flaske med frostvæske gull verdt for å forhindre skade. Dette kan brukes i vannlås, sluk og toalett.
  1. Installer en Waterguard: Teknologi er fantastisk, og en Waterguard kan redde deg fra mange ubehagelige overraskelser. Den gir beskjed om lekkasjer før de blir alvorlige. Dette er noe vi i Nilsson kan hjelpe deg med å installere.
  1. Årlig vedlikehold: Ta deg tid til å inspisere og vedlikeholde rørene dine hvert år. Det er bedre å forebygge enn å reparere.

Les også: Bli bedre kjent med rørlegger Emil Lossius: – Å jobbe med bunnledninger er som voksenlego

– Selv om du følger alle disse rådene, er vi her for deg om noe skulle gå galt, forsikrer Jensen. 

Han vet at vinteren kan bringe overraskelser, men med riktig forberedelse kan du være trygg på at ditt hjem er beskyttet mot kulden.

Vil du vite mer om Waterguard, eller har du andre spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt! Her finner du oss.