Nilsson.noOlaf (13) fikk bryne seg på rørleggerbransjen

Olaf (13) fikk bryne seg på rørleggerbransjen

Som det kjente ordtaket sier – den må tidlig krøkes, den som skal inn i rørleggerbransjen. Derfor var vi ikke vanskelig å be da Olaf (13) ville komme på jobbskygging hos oss, og prøve seg som rørlegger.

For Olaf sin del er det nysgjerrigheten for de praktiske fagene som gjør at han er interessert i både rørlegger- og elektrikeryrket, og ville være jobbskygge hos oss.

– Jeg liker å gjøre ting med hendene, og synes det er spennende og lærerikt å være med på prosjekter, forteller han.

Derfor var han ikke i tvil om hvor han ville da Hunstad ungdomsskole arrangerte jobbskyggedager, altså to dager der elever i åttende klasse skal være med noen på jobb for å lære om yrket.

– Jeg ville være med pappa på jobb!

Les om rørleggerlærling Emil som sammenligner faget med å bygge voksenlego.

Rørleggerbransjen i blodet 

For Olaf ligger rørleggerbransjen i blodet – pappa Premyslaw Gadowski har nemlig jobbet i Nilsson i åtte år, og er glad for at sønnen viser interesse for faget.

– Det er en spennende og fysisk jobb med en veldig variert hverdag. Det er artig at Olaf vil være med meg på oppdrag, og vurdere om dette er en bransje han vil inn i om noen år, smiler han.

På jobbskyggedag hos Nilsson får elevene gjøre mer enn å bare observere. Her er det bruk for alle ledige hender, og med kyndig veiledning er det meste gjørbart for lærelysten ungdom.

– Olaf er med på både bæring, montering, skruing, og det meste av det det innbefatter å jobbe på et prosjekt som dette. Og han er flink, påpeker den stolte pappaen. 

Vi håper å se Olaf tilbake i Nilsson-uniform om noen år! 

Er du eller noen du kjenner interessert i å bruke OD-dagen, jobbskyggedagen, eller hele lærlingetida hos oss? Send oss en epost på firmapost@nilsson.no