Nilsson.noElektrogruppens fremtidige stjerner: Møt årets lærlingkull!

Elektrogruppens fremtidige stjerner: Møt årets lærlingkull!

Elektrogruppen ønsker velkommen til årets kull av flotte lærlinger. Elektro Bodø og Nilsson har 15 lærlinger i år, og vi er blitt litt bedre kjent med tre av dem.

Valgte Elektro fordi de er best – Sebastian Halvorsen (17)

Sebastian Halvorsen er fremtidsrettet og begrunner valget for karrieren på det økende behovet for folk med kompetanse innenfor elektrofaget.

– Det er god kunnskap du kan ta med deg videre, som du får god bruk for. Det er garantert at du får bruk for det senere i livet, sier den unge lærlingen når han reflekterer over hva som tiltrekker han ved faget.

Halvorsen, som nylig begynte sin reise som lærling hos Elektro, sier at valget på lærlingeplass ikke var tilfeldig.

– Jeg tror det blir fint å jobbe her. Jeg har fått høre at Elektro er blant de beste firmaene på opplæring, avslutter han.

Les også: Olaf (13) fikk bryne seg på rørleggerbransjen

Nilssons nye lærling – Madelen Angell (23)

Med en bakgrunn som inkluderer arbeid på en bensinstasjon og som telefonselger i Spania, har Madelen Angell bestemt seg for å ta steget inn i rørleggerbransjen.

Hennes drivkraft? Som hun selv sier; – Pappa valgte det samme yrket, men han fullførte ikke utdanningen. Så fikk jeg bare veldig lyst til det.

Men det er mer enn bare en familiær tilknytning som inspirerer Angell. Hun er også bevisst på å endre den tradisjonelle oppfatningen av faget – som har størst overvekt av menn.

– Faget har jo vært veldig mannsdominert, men jeg tror det blir helt fint. Jeg har vært utplassert hos Nilsson tidligere, og alle jeg har jobbet med har vært veldig hyggelige, understreker Angell.

Selv om Angell går inn i dette nye kapittelet med selvsikkerhet, anerkjenner hun også at det vil være utfordrende – særlig med tanke på at man er helt ny.

– Jeg har jo jobbet der jeg jobber i mange år og kan ting inn og ut. Det blir nok spennende å være den som er ny og ikke vet alt. Men det blir nok veldig kult, avslutter Angell.

Les også: Nilsson Haras AS kåret til årets lærebedrift i nasjonal konkurranse: – En utrolig anerkjennelse

lærlinger-i-nilsson-og-elektro
Møt årets lærlinger i Nilsson og Elektro. Foto: Deadline.

Ville gjøre noe utradisjonelt – Aurora Jakobsen (18)

Aurora Jakobsen står på startstreken til sin karriere innen rørleggerbransjen, og med sin utdanning fra Bodø VGS, og et ønske om å gjøre noe unikt, var valget av rørleggerfaget naturlig for henne.

– Jeg har alltid sagt til mamma og pappa at jeg vil bli noe spesielt som ikke så veldig mange andre er, og da ville jeg også bli noe folk trenger, sier Jakobsen.

Hun gleder seg spesielt til å utforske de forskjellige aspektene av faget, og er veldig klar over at det handler om mye mer enn å «legge rør eller fikse doen til noen».

– Folk har ulike behov, enten det er for store anleggsprosjekter, eller private tjenester hjemme, sier Jakobsen.

I likhet med lærlingkollega Madelen Angell, ser også Jakobsen positivt på den voksende representasjonen av kvinner i rørleggerbransjen.

– Ja, det begynner å komme seg. Det er mange damer som kanskje ikke akkurat nå er rørlegger, men som har vært det tidligere. Mange av dem har tatt videreutdanning og jobber fremdeles innenfor konsernet. Det er jo ganske mange damer i bransjen sånn egentlig, sier hun.

Les også: Bli bedre kjent med rørlegger Emil Lossius: – Å jobbe med bunnledninger er som voksenlego

– Er det noe du tror kommer til å bli utfordrende?

– Nei, ikke egentlig, men jeg har jo ADHD, så læring går litt treigt. Det kommer seg etter hvert heldigvis, avslutter Jakobsen.

Hennes innstilling er et bevis på at med tålmodighet og støtte kan alle finne sin plass, bidra verdifullt og trives i bransjen.

 

Vil du vite mer om hvordan det er å være lærling i Nilsson? Lærlinger er vår viktigste kilde til rekruttering av dyktige fagarbeidere. Å bidra i utdanningen av fremtidens rørleggere er et viktig og givende satsingsområde for Nilsson.