Nilsson.noFra lærling til rørlegger: Younas Amjads reise med Nilsson

Fra lærling til rørlegger: Younas Amjads reise med Nilsson

Younas Amjad (21) ser tilbake på sin tid som lærling hos Nilsson og deler sine tanker om å ta steget fra lærling til ferdig utdannet rørlegger.

Da Amjad begynte sin reise innenfor rørleggerbransjen, hadde han opprinnelig tenkt til å bli elektriker. Likevel ble det ikke sånn.

 – Jeg har ikke noe interesse for skole generelt, og skulle opprinnelig bli elektriker, men hoppet plutselig over på rørleggerskolen, forteller Amjad. 

Hans valg om å fullføre sin lærlingtid hos Nilsson kom etter å ha hørt mye godt om Nilsson. 

– Jeg hadde hørt mye godt om Nilsson opp gjennom tidene. Det er kjent som et stort, solid firma med et godt arbeidsmiljø, sier han.

Les også: Elektrogruppens fremtidige stjerner: Møt årets lærlingkull!

Fikk lære av egne feil

Amjad beskriver sin reise fra lærling til ferdig utdannet rørlegger som utfordrende, men lærerik. Særlig de første dagene kom som en overraskelse.

– Jeg trodde først at jeg skulle jobbe tett sammen med noen, men det viste seg å være mer selvstendig arbeid, noe jeg satte pris på. Selv om noen overvåket arbeidet mitt, hadde jeg friheten til å gjøre feil og lære av dem, noe jeg virkelig likte, sier han.

Les også: Olaf (13) fikk bryne seg på rørleggerbransjen

Rom for tulling

Når det kommer til bedriftskulturen hos Nilsson, beskriver Amjad den som svært positiv. 

– Vi har en flott kultur her, med et sterkt arbeidsmiljø. Vi kan tulle og kødde, men vi er alltid der for hverandre når det trengs, forteller han.

Amjad følte også at han fikk god oppfølging av mentorer og kollegaer i lærlingtiden: – Jeg fikk lov til å gjøre feil og jobbe hands-on fra begynnelsen av og lære av det.

Utvikling og viktige oppdrag

For Amjad var prosjektet ved Aspåsen skole spesielt lærerikt. 

– Jeg lærte veldig mye av det prosjektet. Jeg fikk jobbe veldig variert, blant annet med sprinkler, varmeanlegg og montere MA-rør, forteller han.

Les også: Bli bedre kjent med rørlegger Emil Lossius: – Å jobbe med bunnledninger er som voksenlego

Fra lærling til selvstendig rørlegger

Nå som Amjad har avsluttet sin lærlingtid, sier han at den største forskjellen på lærling og ferdig utdannet rørlegger ligger i ansvaret. 

– Nå jobber jeg helt selvstendig på serviceavdelingen. Alle dager er forskjellige og jeg har mye mer ansvar. Nå er det jeg som er ansvarlig for at ting er gjort rett, sier Amjad.

Råd til nye lærlinger

Til de som vurderer å starte som lærling i rørleggerbransjen, har Amjad et klart råd: 

– Kjør på! Det passer for folk som ønsker å gjøre noe aktivt.

 

Vil du vite mer om hvordan det er å være lærling i Nilsson? Lærlinger er vår viktigste kilde til rekruttering av dyktige fagarbeidere. Å bidra i utdanningen av fremtidens rørleggere er et viktig og givende satsingsområde for Nilsson.